Paljonko uusi keittiö maksaa?

”Paljon se maksaa” on usein ensimmäisenä mieleen tuleva kysymys, kun uuden keittiön ostoa aletaan harkita. Valitettavasti suoraa vastausta ei ole, sillä keittiön hintaan vaikuttaa usea seikka. Tämä on hyvä uutinen keittiöremonttia suunnittelevalle; keittiöitä löytyy joka budjetille.

Merkittävä keittiön hintaan vaikuttava tekijä on, miten keittiöremontin toteutat. Annatko vanhalle keittiöllesi uuden ilmeen vai hankitko kokonaan uuden? Kuka keittiön asentaa? Entä millaiset kodinkoneet valitset? Onneksi sinun ei tarvitse painia valintojesi kanssa yksin. Kun otat avuksi keittiösuunnittelijan, on hän apunasi remontin kaikissa vaiheissa.

Uudesta keittiöstä haaveiltaessa kannattaa olla itselleen rehellinen budjetin suhteen, ja kertoa budjetti myös remonttisuunnittelijalle. Näin molemmilla on realistiset odotukset ja tavoitteet keittiön eri elementtien valinnassa.

Näin vaikutat keittiösi hintaan

SÄILYTÄ KEITTIÖN VANHA MUOTO
Jos keittiösi uusitaan vanhan keittiön muotoon, viemäröintiä tai sähkötöitä ei tarvitse muuttaa, mikä säästää sinulta rahaa.

MATERIAALIVALINNAT
Materiaalivalinnat ovat olennaisin osa keittiöremontin hintaa. Pohdi elementtien hyviä ja huonoja puolia omasta näkökulmastasi sekä sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen keittiösi tulee. Kalliimpi vaihtoehto ei aina ole parempi.

KEITTIÖN TASÒT

Tasoissa voit säästää huomattavasti; materiaalivaihtoehtoja on useissa hintaluokissa. Esimerkiksi  graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa nelinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kuitenkin laminaattitasoissa on nykyisin valtavasti valinnanvaraa, ja materiaali on kestävää ja helppohoitoista. Mieti jälleen valintojasi käyttötarkoituksen kautta.

KAAPINOVET

Ovia on eri hintaluokista. Yksi ovi voi maksaa tuplasti jonkin toisen hintaryhmän oveen verrattuna. Mitä suurempi keittiösi on, sitä merkittävämpi on hintaryhmän vaikutus.

KODINKONEET
Tarkastele omia tarpeitasi ja toiveitasi Haluatko höyryuunin vain koska se on nyt muodissa? Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja. Keittiösuunnittelijasi osaa auttaa valinnoissa ja tietää, mitkä kodinkoneet sopivat juuri sinun keittiöösi.

MEKANISMIEN MERKITYS
Hintaan vaikuttavat myös keittiökalusteiden mekanismivalinnat. Voit säästää sievoisen summan, jos olet valmis luopumaan erikoismekanismeista. Toisaalta erikoismekanismeilla saat personoitua keittiötäsi omannäköiseksi. Keittiösuunnittelija osaa kertoa, miten erikoismekanismit näkyvät hinnassa. esim kulmahyllyratkaisuissa.

 ASENNUS: ITSE VAI AMMATTILAISEN TOIMESTA
Keittiön asennus vaatii aina pätevän tekijän. Tässä kohden ei kannata säästää, jos sinulla ei ole asentamiseen vaadittavaa ammattitaitoa. Mutta säästää voit tekemällä osan töistä itse, kuten purkaa vanhan keittiön tai maalata seinät. Ole kuitenkin rehellinen taidoissasi ja jätä hankalat vaiheet ammattiasentajalle, muutoin korjaustyöt voivat tulla yllättävän kalliiksi.