Helppo huoneistoremontti? 7 vinkkiä

1. Unohda halpa ostohinta

Halpa ja hyvä harvoin sopii samaan lauseeseen, tai voi sopia muttei pitkään. Siksipä: Osta mielummin kallis kuin halpa. Ja näin takaat mm. työntekijöiden kunnollisen motivaation tehdä työn (ei selkänahasta repimistä), kotimaisen kommunikointi kielen, rehellisen veronmaksun, vakavaraisen yrityksen vastaamaan tehdystä työstä (Ei konkurssipesäke) jne jne.

2. Ole aikainen lintu

Hyvät työmiehet eivät kasva puussa eikä varsinkaan pensaassa. Siksipä: Jos haluat remontin vaikkapa kesäkuussa, tilaa remontti viimeistään 2 kk ennen ja mielellään vaikka aikaisemminkin, niin kerkeät saamaan valiokaverit kotiisi. Suurimmalla osalla rakennusmiehistä on nimittäin minimissään noin 1 – 2 kk jonot kalentereissa. Eli ole ajoissa!

3. Tilaa kokonaispalvelu

”Lattiat ostan Matti Möttönen oy:stä, purkutyöt hoidan itse, materiaalit tilaan latviasta ja loput tulisikin sitten teiltä”

Muuten hyvä, mutta mites mm?

Takuun jakautuminen, Oma ajankäyttösi, Aikataulutus, Projektinjohto….Jne

Kuka näistä vastaa?

4. Vältä monitoimimiehiä tai naisia

Ota mielummin erikoistunut kaveri. Se joka joka tekee joka päivä samaa juttua ja haluaa kehittyä siinä hyväksi, niin hän on väkiseenkin siinä hyvä. Siispä jos esim. ostat kattoremontin, tilaa se kattofirmalta tai jos ostat kylppäriremontin, niin kylppärifirmalta ja jos taas huoneistoremontin, niin huoneistoremonttifirmalta.

”Kun yrittää palvella kaikkia, lopulta ei palvele ketään”

5. Älä itse osta materiaaleja

”Noniin tässä nämä huippu edulliset materiaalit Latviasta ei muutakun alkakaa hommin”

Ja ”oho eihän täällä ollutkaan keittiön vetimiä, oho tää olikin väärän mittanen”

Oho tästä tulikin 2 viikon aikatauluviive jne.

Eli siksipä. Luovuta mieluummin mittaus- ja tilausvastuu urakoitsevalle yritykselle, niin keittiössä on näin mahdollisimman vähän kokkeja ja homma sujuu myöskin helpoiten. +Että tekijät, jotka pyörittelee remppoja joka päivä, tietää kaikki pikku nyanssit, että minkälainen materiaali kannattaa valita yms yms.

6. Suosi prosesseja

Mitä vakioidumpi prosessi, sitä vähemmän virheitä. Kysy siis tekijältä, että millaiseen työtapaan olette erikoistuneet ja mitä materiaaleja käytätte ja tilaa ne. Toki voit myös soveltaa ja kikkailla ja hankkia jotain tosi erikoista, mutta silloin on hyvä varautua riskeihin.

Esim. Mäkkäristäkin jos tilaa Big Mac aterian, niin harvemmin on mitään fiboja, mutta ootas vaan jos tilaat vaikka jollain tosi erikois täytteillä sen ja rupeet räätälöimään, niin virheitä tulee helpommin tilaukseen.

Eli siksi.

Ps. Ja mulla ei siis oikeasti ole mitään pahaa sanottavaa Mäkkäristä. Otin vaan esimerkin. Mäkkäri on Suomen paras pikaruoka firma!

7. Tarkasta takuu

Ja totta, mehän olemme ihmisiä joten virheitä voi joskus sattua. Mutta ei hätää, valitse yritys joka antaa takuun, niin ei tarvitse sitten sen enempää ressata.

Ps. rakennusalan yleinen standardi on 2 vuotta työlle, niin ainakin se 🙂

Tässä muutama vinkki. Jos kuulosti jotenkin järkevältä, niin olehan yhteydessä ja jutellaan lisää.

Lauri, 050 560 5076 🙂