Näin teemme kylpyhuoneremontin

Onnistunut kylpyhuoneremontti on monien tärkeiden työvaiheiden ja eri ammattilaisten ketju/yhdistelmä. On sähkömiestä, putkimiestä, laattamiestä, projektinjohtajaa jne. Puhumattakaan vesieristyksen tai kaatojen onnistumisen tärkeydestä. Tässä blogissa kerron kuinka me teemme kylpyhuoneremontin. Hyppää kyytiin!

1. Mittaus ja suunnittelu

Työnjohtajamme menee käymään asiakkaalla ennen toteutusta. Hän tekee kaikki tarvittavat mittaukset, tarkentaa mm. värimaailman ja kalusteiden paikat jne. Tämän jälkeen hän piirtää tarvittavat kuvat ja tilaa materiaalit. Hän syöttää tässä kohtaa myös työohjeet asentajille.

2. Lupa- asiat

Isännöitsijänilmoitus, Asbestikartoitus jne. kaikki tämä hoidetaan ennen remonttia.

Eräs kylpyhuone ennen remonttia

3. Kuljetukset

Materiaalit haetaan ja kuljetetaan työmaalle. Suurin osa asentajistamme käyttää tähän kuomukärryjä.

Yksi kuomukärry ”Telakalla”

4. Suojaustyöt

Ennen projektin aloitusta kaikki paikat suojataan. Käytetään erilaisia suojametodeja mm. alipaineistajaa, vetoketjuovia, muovikelmua, pahvia ja erilaisia teippejä. Suojauksen malli ja tyyppi vaihtelee hiukan työmaasta riippuen.

5. Purkutyöt

Tästä projekti alkaa! Ensin asentaja irrottaa kalusteet, jonka jälkeen yleensä vielä tulee putkimies, joka hoitaa lvi- purut. Kun nämä on tehty, niin alkaa laattapurku. Seinät ja lattia laatat irrotetaan joko piikkaamalla tai hiukan kevyemmin välinein. Yleensä lattia puretaan vasta niin myöhään kuin mahdollista, koska lattia on hyvä pitää työmaan aikaisena suojana mm. kosteusvahinkoja vastaan. Kaikki purkujäte hoidetaan myös asianmukaisesti sorttiasemalle pikkuhiljaa purun edetessä.

Kylpyhuoneen seinien piikkausta.

6. Pohjatyöt

Purun jälkeen pinnat hiotaan ja siloitetaan. Tämä vaihe on melko pölyistä, mutta hyvä suojaus ja alipaineistuskone tekee onneksi tehtävänsä. Lattiakaivon kunto myös tarkastetaan silmämäärisesti ja voidaan jossain tapauksissa tarvittaessa vaihtaa.

7. Lattialämmitys

Lattialämmitys myös uusitaan/asennetaan. Nykyään pääasiassa käytetään sähköistä lattialämmitystä, mutta myös jossain tapauksissa vesikiertoista. Lattialämmitykseen liitetään myös termostaatti, jolla lämpötilaa voi säätää.

8. Tasoitustyöt

Kun lattialämmitys on asennettu, niin suunnitellaan kaadot ja toteutetaan ne. Pinnat siis suoristetaan ja tasoitetaan, jotta vesi lipuu lattiakaivoon eikä jää lattialle pyörimään. Tässä kohtaa kylpyhuoneen pitää antaa kuivua eikä siellä saa olla. Kuivumisajat ovatkin yksi tekijä, miksi kylpyhuoneremontti kestää yleensä 2-4 viikkoon.

9. Vesieristys

Kun tasoitteet ovat valmiit, niin tehdään kylpyhuoneen tärkein vaihe: Vesieristys. Käytämme kahta eri vesieristystapaa. Yleisin on tavallinen levitettävä vesieriste aine, joka levitään sertifikaatin mukainen kerros kauttaaltaan. Toinen tapa on melko uudet vesieriste tulppalevyt joita myös käytetään. Työtapa valitaan kohteen mukaan. Itse suosimme, että vesieristys tehdään aina VTT- sertifikaattien omaavan henkilön toimesta. Vesieristys nostetaan myös aina oven kynnykseen asti, jotta minimoidaan vesivahingon riski myöhemmälle käytölle.

10. Laatoitus

Kun vesieriste on valmis, alkaa näkyvän rakentaminen. Itse laatoitus. Laatoitetaan seinät ja lattia. Laatoitus on melko simppeliä hommaa, mutta laatoituksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että mistä kohdista laatoitus aloitetaan, jotta saumat jakautuvat siististi. Laatat kiinnitetään seiniin kiinnikeaineella ”Kuralla” ja annetaan kuivua. Jotta laattarivit pysyvät suorina, niin ammattimainen asentaja käyttää aina saumanauhaa laattarivien suoruuden varmistamiseksi.

Osa seinälaatoituksesta tehty. Saumaus vielä puuttuu.

11. Saumaus

Laatoituksen valmistuttua tehdään saumaus. Saumauksen väri on yleensä harmaa tai valkoinen. Sauma aine levitetään tasaisesti jokaisen laattarakoon ja lopuksi ylimääräinen pyyhitään pois.

12. Kalusteiden asennus

Tämän jälkeen asennetaan kalusteet mm. allaskaapit, suihkuseinät, väliovi ja paneloidaan katto.

13. Sähkö- ja putkityöt

Kaluste asennukset jälkeen putki- ja sähkömiehet hoitavat kaikki kytkennät sekä lvi- asennukset.

14. Viimeistelytyöt

Kun kaikki äskeiset on tehty, niin tehdään vielä loppusäädöt ja testataan toiminta yms. Silikonit laitetaan myös yleensä tässä vaiheessa.

15. Siivous

Pikkuhiljaa valmista! Suojaukset puretaan ja tehdään harjatason loppusiivous, jotta asiakkaan on mukava taas jatkaa elämää remontin jälkeen.

16. Luovutus

Sitten remontti luovutetaan ja hyväksytetään asiakkaalla ja takuu aika alkaa. Työlle annamme aina kahden vuoden takuun.

Ja tässä yksi valmis kylpyhuone.

Perusfaktoja kylpyhuoneremontista:

Vesieristys: Voi tehdä itse, mutta suositellaan ammattilaisen ja vesieristys sertifikaatin omavan asentaja tekevän.

Avaimet käteen peruskylpyhuoneremontin hinta: 3 – 5 m2 kph 15- 22 000 €

Normaali remontin kesto: 2- 4 viikkoon

Talon kalleimmat neliöt? Kyllä

Voiko vanhan laatoituksen päälle laatoittaa? Kyllä, mutta ei suositella. Me emme esimerkiksi tee sitä oikeastaan koskaan.

Tämmöisiä tänään? Kiinnostaisiko sinua remontoida kylpyhuoneesi?

Jos kiinnostaa, ole yhteydessä!

Lauri, 050 560 5076, lauri.hyttinen@kuttupuro.fi