Sisäremonttikuntoisen asunnon myynti | 5 vinkkiä

1. Älä remontoi asuntoa ennen asuntokauppoja, vaan toteuta remontti asuntokauppojen jälkeen

Miksi remontoida asunto ennen asuntokauppoja? Ensinnäkin, mieti tilannetta, että olet juuri hankkinut asuntoosi ihan viimesen päälle hyvät materiaalit ja remontoinut asunnon kovalla vaivalla + maksanut remontista ison summan, niin sitten ensimmäinen ostaja kandidaatti sanookin: ”Miksi tämä koti on valkoinen? Itse pidän ruskeasta, en osta tätä”

Mitä teet sitten?

Eli siksi suosittelemme remontoimaan asunto mieluummin vasta asuntokauppojen jälkeen.

2. Myy asunto ja sisäremontti samassa paketissa

Niin totta tosiaan, miksi huonokuntoista asuntoa ja sisäremonttia ei voisi myydä samassa paketissa tulevalle ostajalle. Säästyisin itsekin remontoinnin vaivalta, isoilta remonttirahasummilta ja uusi omistaja saisi muuttaa juuri häntä varten remontoituun kotiin ja joka näyttää vieläpä hänen näköiseltä + että hän saa remontista kotitalousvähennyksen, jota hän ei normaalista asuntokaupasta saa + näin remontin osalta ei tarvitse maksaa myöskään edes varainsiirtoveroa.

3. Huomioi alueen hintataso

Muista kuitenkin, että jos alueen keskiarvo hintataso kyseisen kokoisille asunnoille on vaikka 200 000 €, niin todennäköisesti sisäremontin kanssa kokonaishinta ei voi olla kuitenkaan esim. 300 000 €, mutta ehkäpä jotain siltä väliltä. Mutta jos asuntosi arvo on vaikkapa se 500 000 €, niin miksei asunnon hinta voisi olla vaikka 600 000 € laadukkaan remontin kanssa?

Ps. Asunnon voi myös myydä jonkin kevyemmän remontin kanssa, esimerkiksi: Seinien maalaus, lattioiden vaihto, keittiötason vaihto jne. Aina ei ole siis pakko myydä kokonaisvaltaista/täydellistä sisäremonttia – pienelläkin voi tehdä paljon!

4. Tee asunnosta houkuttelevan näköinen

Nyt kun asuntoa ei olla vielä remontoitu, niin voit tehdä asunnosta sellaiset havainnekuvat, että ei mitään rajaa, koska remonttia ei tosiaan ole vielä tehty, niin asunto voi näyttää vaikka miltä, sillä ostajahan saa kuitenkin vaikuttaa pintamateriaaleihin ennen remontin toteutusta, mutta toki onhan se plussaa jos kuvat näyttävät hyvältä 🙂

Tässä muutamia toteutettuja kuvia:

Alkuperäinen
Havainnekuva
Alkuperäinen
Havainnekuva

5. Älä jätä käyttämättä edullista välityspalkkiota

Ai siis mitä? Niin, koska tällä konseptilla asunnon yhteydessä myydään sisäremontti, josta saadaan itse toiminnan tuotto, niin välityspalkkio eli kaikki asunnon myynnin kulut ovat asunnon myyjälle vain 450 € sis. alv!

Eli sitä tarkoitin.

Kiinnostaako tietää paljonko saisit asunnostasi kauttamme?

Aloita asunnon myynti ilmaisella hinta-arviolla

Yhteystietojen jättäminen ei velvoita mihinkään.

Tietosuojasivu

Yhteystiedot

Lauri Hyttinen

Soita

050 560 5076

Välitys yhteistyökumppanit

1. Kiinteistönvälittäjä Tuomas Maksimainen LKV, LVV, KIAT, Kaupanvahvistaja, osakas. Huom!
2. SK- isännöintipalvelu LKV (1022974-9)
3. Ylempi kiinteistönvälittäjä Tuija Tuomi YKV, LKV, YAT, Kiat, KED.
Remax