Näin myimme asunnon 5 päivässä ja täyteen hintaan

Olemme lanseerannet uuden asunnon myynti konseptin, jossa myymme remonttia kaipaavan asunnon + sisäremontin samassa paketissa uudelle omistajalle. Tässä blogissa kerron kuinka myimme 77.5 m2 rivitalo kolmion Järvenpäästä 5 päivässä ja täyteen hintaan. Hyppää kyytiin!

1. Asunnon hinta- arvio

Asunnon myyjä halusi myydä asuntonsa ja hän pyysi meidät käymään asunnolla tekemään hinta- arvion. Kysyimme ennen arviokäyntiä asiakkaalta asunnosta ennakkotiedot, jonka jälkeen lähetimme ne yhteistyövälittäjällemme, joka arvioi asunnon hinnan perustuen alueen toteutuma hintoihin.

2. Välityssopimuksen teko

Kun pääsimme sopuun hinnasta ja muista ehdoista, niin sitten lähetimme asiakkaan tiedot yhteistyövälittäjällemme, joka taas lähetti sähköisen välityssopimuksen asiakkaalle.

3. Remontin suunnittelu

Välityssopimuksen allekirjoituksen jälkeen aloitimme remontin suunnittelun ja pyysimme, että sisustussuunnittelija miettii hienon valmiin remontin asuntoon. Sisustussuunnittelijan valmistuttua teimme remontista tarkan toimitussisällön sekä laskimme remontille urakkahinnan.

4. Valokuvaus

Asunto valokuvattiin ammattivalokuvaajan toimesta. Asunnon ei tarvinnut olla mitenkään erityssiisti valokuvausta varten, koska asunto myydään remontoitavaksi + osasta kuvista tehtiin remonttihavainnekuvat.

5. Remonttihavainnekuvien toteutus

Remontti tehdään tällä konseptilla vasta asuntokauppojen jälkeen, niin haluamme näyttää ostajille, että miltä asunto voisi näyttää remontoituna, niin teemme asunnosta remonttihavainnekuvat. Kuvat tehdään valokuvien päälle.

Alkuperäinen

Havainnekuva

6. Asunnon myynti- ilmoituksen laatiminen

Kun remonttihavainnekuvat olivat valmiit, niin sitten välittäjä laati asunnosta myynti- ilmoituksen, johon lisättiin valokuvat, remonttihavainnekuvat, myyntiteksti sekä esittelyvideo konseptistamme. Ilmoitus julkaistiin Etuovessa, Oikotiessa, Torissa, välitysliikkeen sivuilla sekä markkinoimme sitä eri some kanavissa. Asunnon myyntihinta oli välittäjän arvioima asiakkaan osuus + meidän remontti.

7. Asunnon myynti

Asunnon myynti tapahtui seuraavasti: Me remonttiliikkeenä hoidimme asunnon esittelyt ja remontin myynnin. Välitysliike taas toimitti asiakkaalle kaikki juridiset asiat mm. isännöitsijän todistukset yms sekä vastasi jos tuli haasteellisempia kysymyksiä esim taloyhtiön kunnosta jne.

8. Ostotarjous

Kahden ensimmäisen päivän aikana asunnosta tuli 6 kiinnostunutta henkilöä ja joista kolmelle sovimme yksityisnäytön ja joista ensimmäinen teki tarjouksen, mikä hyväksyttiin samana päivänä.

9. Asuntolaina asiat

Ostotarjous oli rahoitusehdollinen, mikä tarkoitti sitä, että ostajien tuli saada pankista hyväksytty lainapäätös sekä edellytyksenä, että remontti- ja asuntolaina menevät samalla korolla.

Heidän omasta pankista laina ei järjestynyt samaan korkoon, mutta ohjasimme ostajat meille tutun yhteyshenkilön ääreen Nordeassa, niin sitten laina onnistui mukavasti.

10. Kaupanteko

Kaupanteko tapahtui siten, että remontista tehtiin meidän sekä ostajien välillä erillinen remonttisopimus ja asunnosta taas tehtiin erillinen sopimus ostajan ja myyjän välillä. Välitysliike hoiti kaikki kauppakirjat yms juridiset asiat asianmukaisesti sekä järjesti pankkiajat sähköistä Dias- asuntokauppaa varten.

11. Kohteen luovutus

Kun asuntokauppa oli tehty, niin asunnon myyjä ja ostaja sopivat asunnon luovutuksesta, minkä jälkeen asunto on ostajien.

12. Remontin toteutus

Sitten aloitimme remontin toteutuksen uusien omistajien toiveiden mukaan. Asunnon myyjä ei liittynyt tähän enää mitenkään.

Eli sellainen projekti se oli.

Kiinnostaisiko sinua tietää paljonko saisit asunnostasi kauttamme?

Jos kiinnostaa, niin olehan yhteydessä!